Afbeelding

De opbouw van de Opel Kadett rallyauto

Gedurende de winterperiode fotografeer ik als team fotograaf van het Ad Brands Rallyteam de opbouw van de Opel Kadett rallyauto.

Na de laatste rally in oktober is de rallyauto helemaal gedemonteerd en wordt nu weer helemaal opnieuw opgebouwd. Ieder onderdeel wordt nagekeken, gerepareerd, aangepast of verbeterd zodat het team in 2019 weer goed voor de dag kan komen in het Nederlands Kampioenschap Short Rally.

Afbeelding

Voormalige Lips fabriek Drunen

Onlangs kreeg ik de kans om in de voormalige Lips fabriek in Drunen te fotograferen. Zo'n kans kun je, zeker als fotograaf, niet laten liggen. Wat een fantastisch , industrieel gebouw. Helaas waren alle machines e.d. al verwijderd maar desondanks blijft het een super gave locatie om te fotograferen.

In de Lips fabriek werden vroeger scheepsschroeven geproduceerd die de hele wereld over gingen. Na een aantal overnames werd de fabriek gesloten en de productie verplaatst naar China. Het pand staat nu al weer  tijdje leeg te wachten op een nieuwe toekomst.

Afbeelding

Fotoshoot Renault Clio

Afgelopen weekend ook eindelijk eens een keer de tijd genomen om onze eigen auto te fotograferen. We rijden de Renault Clio al weer ruim een jaar en ik had er nog steeds geen foto's van gemaakt. Bij de loodgieter lekt thuis ook altijd de kraan...
Voor de fotoshoot ben ik naar twee verschillende locaties gegaan om meteen te kijken of die locaties geschikt zijn om vaker een fotoshoot te doen. De ene locatie was een meer urban locatie terwijl de andere een landschappelijke locatie in de polder was.

Afbeelding

Zonsondergang fotograferen

Gisteren vroeg mijn broer of ik zin had om mee te gaan naar de Martinus Nijhoffbrug om vanaf de brug de zonsondergang te fotograferen. De Martinus Nijhoffbrug staat al langer op mijn lijstje om te gaan fotograferen dus dit was een mooie gelegenheid om de brug eens goed te bekijken want de brug zelf heb ik niet gefotografeerd.

De Martinus Nijhoffbrug is een zogenaamde tuibrug over de rivier de Waal bij Zaltbommel. De brug is onderdeel van een van de belangrijkste verkeersaders van ons land, de A2. Hoewel de meesten, net als ik, er vaak overheen rijden is het zeker de moeite waard om de brug eens goed te bekijken.

Afbeelding

Auto details

Afgelopen weekend was het weer de Oldtimerdag in Waalwijk bij het Lido. Ik probeer daar ieder jaar wel even een kijkje te gaan nemen. Een dergelijk evenement is vaak niet het juiste moment om auto's te gaan fotograferen omdat de auto's vaak dicht op elkaar staan en er bijna altijd mensen in beeld lopen of staan. Maar het is wel een leuke gelegenheid om je dan juist op details te focussen. Dit jaar had ik niet zo heel veel tijd en heb ik dus ook niet zo veel foto's gemaakt.

Afbeelding

Bloedmaan fotograferen

Op 27 juli was er een maansverduistering in combinatie met een super maan waarbij de maan als een rode bal aan de hemel zou staan. Samen met een goede vriend en nog een van zijn fotovrienden ben ik op pad geweest. Zij wilde als natuurfotograaf graag de vrij zeldzame bandheidelibel met de rode maan op de achtergrond fotograferen. Helaas was die avond de enige avond van die week dat het geen heldere avond was. Tegen de tijd dat de maan zichtbaar werd was de verduistering al over zijn hoogtepunt heen .Maar desondanks was het een super leuke en leerzame avond en heb ik me gewoon met natuurfotografie bezig gehouden. En gezien de vele positieve reacties op Facebook moet ik dat misschien wel wat vaker gaan doen.